Billeder formår i langt højere grad end tekst alene at formidle et budskab på en hurtig og effektiv måde – derfor bruges billeder, fx når der skal annonceres for et produkt, fordi det konverterer bedre.

Den primære årsag til at billeder er så meget mere effektive end tekst, er at hjernen opfatter omverden på en visuel måde. Det vil sige at mennesker rent udviklingsmæssigt bedre er i stand til at afkode billeder og visuelle indtryk fremfor tekst.

 

Stor diversitet i anvendelsesmuligheder

Har man en online synlighed på den ene eller anden måde, men især i en professionel sammenhæng, så er der rimelig stor sandsynlighed for at man før eller siden får brug for billeder til diverse formål.

Det kunne være som produktbilleder til en webshop, temabilleder til en virksomhedsside, til at indgå i blogposts, eller noget helt andet. Der er i sagens natur et væld af forskellige muligheder.

Pointen er at, hvis man har brug for billeder til brug online, så er det en god idé at gøre brug af en stockfoto tjeneste som fx Pepbercorn.dk. Her er billederne inddelt i kategorier, så man kan finde billeder, der passer til ethvert formål. Alle billederne er taget af professionelle fotografer, så man kan være sikker på at kvaliteten er helt som den skal være.

Definitionen på et stockfoto, er et billede, som man mod betaling får adgang til på en online tjeneste, hvor der findes billeder til enhver situation, man måtte have brug for.

 

Pas på med at bruge tilfældige billeder fra nettet

Selvom det kan virke besnærende at bruge billeder, som man finder på nettet, er det tilrådeligt ikke at gøre brug af denne mulighed. Det er nemt og hurtigt at google sig frem til en masse forskellige fotos, som lige passer til det formål, man står og skal bruge dem til. Men man skal dog passe på med at bruge dem, da de fleste fotos på nettet er beskyttet af ophavsrettigheder.

Dette betyder at hvis man uploader et foto til sin hjemmeside, webshop osv., som man har fundet på nettet og som man ikke har brugerrettigheder til, så kan man, hvis det opdages af ophavsindehaveren, risikere en klækkelig bøde.

 

Fordelen ved at bruge stockfotos

Derfor lyder anbefalingen, hvis man har i sinde at uploade fotos til sin hjemmeside, eller sin virksomheds website, at man IKKE bruger tilfældige fotos, man har fundet ved en Googlesøgning, men at man gør brug af stockfotos. På denne måde, er man sikret at de billeder, man ender med at bruge, er i god kvalitet, samt at man har de fornødne rettigheder til at bruge dem.

Én af de få danske stockfoto tjenester pepbercorn.dk gør det let og hurtigt at finde de billeder, man har brug for og yderligere er alle fotos dér taget af professionelle fotografer.

Author

Comments are closed.