Næsten alle kommer til at opleve at have lidt for mange ekstra kilo siddende rundt omkring på kroppen, som man gerne vil af med. De fleste af os ved også godt, hvad man skal gøre for at smide de ekstra kilo.

Der hvor problemet kan opstå, er at holde motivationen ved lige. At finde en måde at holde gejsten på under et vægttabs-projekt er næsten det vigtigste, for det kan godt være en kamp, der trækker tænder ud. Få her nogle gode ideer til at holde motivationen oppe.

 

Badevægten som motivation

At stille sig på en vægt kan for de fleste mennesker være meget grænseoverskridende, specielt hvis man følger sig overvægtig. Badevægten behøver ikke at være forbundet med noget negativt, og hvis du er én af de mennesker, der føler skam, når du stiller dig på badevægten, så er det tid til at ændre attituden.

At stille sig på en badevægt behøver ikke at handle om at have det dårligt med sig selv. Det er langt mere givende, hvis du i stedet tænker på, hvor mange kilo du har tabt siden sidst, du stod på vægten. På den måde er det motiverende, når du kan se fremskridt, ved det du gør.

 

Selvom at der måske ikke er fremskridt hver gang, du stiller dig på vægten, så fortvivl ikke. Nogle gange er der ting, der gør, at det ikke altid går lige hurtigt med at få smidt kiloene, og det er også helt okay. Det er vigtigt, at man har et godt forhold til sin krop, også når den ikke ser ud helt som vi ønsker os. 

 

Find en badevægt der passer til dig

Der er mange ting at overveje, når man skal investere i en badevægt. Der findes mange forskellige slags vægte, som alle har forskellige funktioner. Hvis du gerne vil vide lidt mere, inden du beslutter dig for en vægt, så er det en god idé læse om de forskellige slags. Der er lavet en badevægt test, som kan hjælpe dig med at få et overblik. 

Selvfølgelig er det vigtigste, at vægtens funktion passer til dig, men man kan også gøre sig nogle tanker om, hvordan den skal se ud. Hvis den skal stå fremme, er det skønt med en pæn vægt.

 

Det kan godt være sjovt at tabe sig

At kaste sig ud i et vægttabs-projekt behøver ikke at være en træls ting. Naturligvis er det hårdt, men det kan også være både sjovt og spændende. 

Det vigtigste er, at du finder en måde at gøre det på, så det passer til dig. Hvis du for eksempel nyder at lave mad, så kan du se det som en mulighed for at lære at lave en masse nye og spændende retter, som passer med din nye plan om at tabe dig. Det kan også være en mulighed for at prøve en ny slags idræt, eller en mulighed for at bruge mere tid på en idræt, du allerede holder af. 

Uanset om du er mest til madlavning, idræt eller noget helt tredje, så er det vigtigste, at du finder en måde at gøre det på, så det passer til dig, og så det ikke bliver til en sur pligt.

Comments are closed.