Storbritannien forlod EU d. 1. januar 2021. Hvad betyder det for dig, når du skal handle med UK? Læs mere om det her, og bliv klogere. 

Nye regler 

Fordi Storbritannien har forladt EU, så er der kommet andre regler, når du handler med UK over nettet. Det betyder f.eks. at du skal betale moms, told og importgebyr for varer, når du shopper online i en britisk netbutik. Ligeledes skal du også som afsender udfylde en tolddeklaration, hvis du sender produkter afsted til Storbritannien.  

Hvis du skal modtage varer fra Storbritannien 

Du skal være opmærksom på, at du altid skal betale moms, hvis varen overstiger 80 kr., som den nok vil gøre i langt de fleste tilfælde. Hvis det derimod er under 80 kr., så kan du undlade at betale moms. Hvorvidt du skal betale told, ja – det afhænger af flere ting. Men denne artikel handler om moms UK, så derfor kommes der ikke så vidt omkring told – det kan du læse meget mere om hos Toldstyrelsen. 

Hvis du skal sende varer til Storbritannien 

Hvis du skal sende varer til Storbritannien, skal du som sagt udfylde en tolddeklaration. Denne skal sidde på forsendelsen, så den er godt synlig. Du kan finde en tolddeklaration hos Post nord. Du kan også vælge at modtage en blanket i nogle udvalgte posthuse. Du kan også vælge at udfylde tolddeklarationen online, så informationerne bliver sendt direkte til Royal Mail. Der er altså flere måder, du kan gøre det på.  

Hvor meget kan jeg sende? 

Det er ikke ligegyldigt, hvor stor en værdi din pakke har, når du skal sende til Storbritannien. Du kan sende varer med en værdi op til 39 pund, uden at du skal betale moms af det. Overstiger du de 30 pund, skal modtageren dog betale 20% i moms. Det kan f.eks. have en stor betydning, hvis du har en virksomhed.  

Hvis du har virksomhed: Moms UK 

At Storbritannien har forladt EU kan have store betydninger for din virksomhed, hvis du handler meget med UK. Det kan have en stor betydning for både dine told-, skatte-, og momsforhold, og det skal du være opmærksom på. Du skal som sagt betale moms UK, hvis du modtager en vare fra Storbritannien, der koster over 80 kr. Det er noget, du skal have med i regnskabet, så der ikke kommer fejl.  

Overblikket 

Det var meget at tage ind, men du har du forhåbentlig en idé om, hvordan det foregår med moms efter Storbritannien har meldt sig ud af EU. Modtageren skal som sagt betale 20% i moms, hvis varen overstiger 30 pund, og du skal selv betale moms, hvis varen du modtager overstiger 80 kr. Har du en virksomhed, der sender og – eller – modtager varer fra Storbritannien, så skal du huske at have det med i dine beregninger, så du ikke kommer til at lave fejl i regnskabet. Nu kan du trygt handle med UK og kende alle reglerne! God handel – og husk det, du har læst! 

Comments are closed.