I november måned er der ikke megen haveglæde tilbage. Den, der er, forsvinder stille og roligt. Vinteren er snart over os og skulle vi være heldige, bliver haven dækket med det skønne hvide tæppe.

Hvad skal du så bruge alle dine havearbejdstimer på, når haven er gået i vinterhi?

Måske er du bare glad for at få mere tid for hænderne, så du kan læse en god bog eller få noget arbejde gjort hjemmefra.

Det kunne også være, at bøgerne aldrig har sagt dig så meget, men det nu er køkkenets tid til at blive indtaget.

Hvor blev tiden af?

Når vinteren rammer, og det enten er for koldt til at begå sig udenfor, det regner eller sneen dækker alt, vi ser. Så kommer inde timerne.

De der timer, hvor vi ikke helt ved, hvad vi skal bruge tiden på. De der timer, hvor vi ville ønske os, at vi havde en indendørshobby, vi kan tage os til.

Det bliver pludselig klart for mange af os, hvor mange timer vi egentlig bruger i haven. For hvad brugte vi al tiden på i foråret og efteråret, hvor blev al den tid af?

Den blev – for rigtig mange af os – brugt i haven. Den blev brugt på at slå græs, så planter, klare bede osv.

Al denne have-tid kan du nu bruge i køkkenet. Du kan bruge den på at bage til hele familien, sætte de små ind i køkkenets magiske verden og måske selv lære en ting eller to om madlavning.

Det første du skal gøre, er at komme ind i køkkenet og kigge dig omkring. Hvad vil du gerne lave? Har du de instrumenter til at få maden til at spille?

Derefter går du i gang med at finde lækre opskrifter og handle ind.

Tag arbejdet og glæden med ind i køkkenet

Du vil hurtigt opdage, at al den glæde du fik i haven, sagtens kan overføres til køkkenet. Der er en surdej, der skal holdes ved lige. Der er en dej, der skal på køl over natten, sammen med de marinerede kyllingelår.

Der er pesto, chiliolie, humus, mayonnaiser og alt mulig andet, du skal have lavet – bare så I har.

Det tager sin tid at have et lækkert køleskab med de rigtige ting, der vækker appetitten for alle i husholdningen.

Prøv kræfter med nye instrumenter

Når du har fået styr på at bage et lækkert brød og en pesto, hele familien jubler over, så bliver der endelig tid til de sjove eksperimenter.

Her kommer en elektrisk røgeovn ind i billedet. Den er selvfølgelig essentiel at sammenkoble med en anden fritidsinteresse; lystfiskeri.
Legen og eksperimenterne skal dog ikke stoppe ved fisken. Du kan forsøge dig med skinker, mørbrad, grøntsager og så videre derudaf.

Det er dig selv, din fantasi og familiens appetit, der sætter grænser. Prøv dig frem og hav nogle helt fantastiske køkkendage.

Så bliver det knap så trist at kigge ud i haven, hvor livet ikke ligefrem sprudler, men er lagt under is.

Find rygeovnen frem, få købt ind til diverse forsøg og hav brødet friskbagt og klar.

Comments are closed.