Når den grumme vinter er ved at nærme sig enden, og det smukke forår nærmer sig med hastige skridt, er det ved at være tid til at skabe fundamentet for den succes, du ønsker i haven.

Ryd bedene op

Når du skal gøre klar til den nye sæson i haven, kan du passende starte med at få ryddet godt og grundigt op i dine bede. Det er trods alt her, du skal skabe plads til dine nye planter og have nogle til at spire igen. Du kan fjerne planter der er gået til, og så sørge for, der ikke ligger knækkede grene osv. Men pas dog på med at fjerne alt. F.eks. kan lidt løse blade være et godt værn mod frosten, så de kommende planter ikke får hårde frostskader.

Du kan i øvrigt gøre plads til flere bede ved at bortsprænge buske som f.eks. genstridig bambus. Det kan du bedste gøre ved at få besøg af en sprængningsvirksomhed. Læs mere her.

Skab en flot plæne

Skal plænen stå knivskarpt til sommer? Så skal arbejdet i gang fra cirka marts måned. Det er her, plænen begynder at vokse igen, og det betyder, det også er her, du kan starte med at trimme den i takt med vokseværket. Men! Indtil din plæne er begyndt at gro ordentligt, bør du ikke klippe den under 4 cm.

Hvis du ønsker det, og i det hele taget bare gerne vil sikre de bedste forudsætninger for en flot plæne, kan du også give græsset en smule gødning og kalk. Det er med til at sætte skub i opblomstringen af tæt, flot græs, så du kan få en smuk plæne at nyde tilværelsen fra, når sommeren kommer.

Bekæmp dræbersneglene!

Dræbersnegle er noget, som fanden har skabt. Det vil de fleste haveejere nok hurtigt kunne blive enige om. Og hvis du ikke gider have den slimede synder til at hærge i din have, så bekæmp dem tidligt på foråret!

Comments are closed.