Skal du ud at investere i en ny bil og ved du ikke, hvilken du skal vælge? I dag er spørgsmålet ikke længere kun, om du skal vælge en benzin- eller dieselbil. Du skal i dag også i høj grad tage stilling til, om du vil have en elbil, hybridbil eller plugin-hybrid. Vi tager et kig på de overvejelser, du bør gøre dig, når du skal finde ud af, hvilken bil du bør vælge.

Hvad er dit kørselsbehov?

Du bør i første omgang kigge på, hvor meget du regner med at skulle køre, bl.a. om du skal køre langt på arbejde hver eneste dag eller om du blot skal køre kortere strækninger. Der er nemlig nogle biler, der egner sig bedre til lange strækninger end andre.

  • Elbil er rigtig gode til by- og landevejskørsel. Den forurener ikke, og med automatgear skal du heller ikke bøvle med at skifte gear, når der er mange opbremsninger og lyskryds. Hvis du kører hurtigt som f.eks. på motorvejen, bruger bilen ekstra strøm, og det har selvfølgelig betydning for bilens rækkevidde. Det betyder, at du skal planlægge ladestop på forhånd, hvis du skal køre meget langt.
  • Hydridbiler er gode til bykørsel og til dels også landevejskørsel, hvor benzin- eller dieselmotoren får den til at køre længere på literen.
  • Plugin-hybrider er gode til bykørsel, hvor de for det meste kører på ren el – og ved længere ture eller højere hastighed, slår den over på benzin eller diesel. Det giver mulighed for at køre langt uden at skulle lade undervejs.

Hvordan er dine muligheder for at lade?

Du skal også kigge på, hvilke muligheder, du har for at lade. Vil du etablere en ladestander ved dit hjem? Kan du oplade på arbejde? Skal du udelukkende benytte dig af offentlige ladestandere? Hvis du bor i lejlighed og ikke har mulighed for at få sat en ladestander op, kan det være en fordel at vælge en bil med mulighed for hurtig opladning, så du ikke skal bruge lang tid på at lade ude i byen eller på arbejdspladsen. Her er en benzin- eller dieselbil den hurtigste og bedste løsning. Hvis du dog har mulighed for at installere en ladestander derhjemme, er det en god, hurtig og ofte også meget billig løsning – en del billigere end hvis du skal tanke en benzin- eller dieselbil, især med dagens priser. Du kan læse mere om ladestandere her: https://stp.dk/hjemmelader-til-elbil/

Hvor meget plads har du brug for?

I nogle biler er der kun to pladser på bagsædet, imens andre biler fås med plads til hele 7 personer. Hvis du altså har børn, skal der selvfølgelig være plads til dem i bilen. Derudover bør du også overveje, hvor stort et bagagerum, du har behov for. Skal der f.eks. være plads til en barnevogn eller skal du kun fragte en weekendtaske? Det er vigtigt at sikre, at du har nok plads til alt, hvad du skal bruge bilen til. Det er vigtigt, at bilen passer til din familie og dine behov.

Author

Comments are closed.