Vil du gerne gøre noget godt for dine tænder? Så kan du med fordel læse med i dette indlæg, hvor vi kommer omkring de 3 vigtigste ting, du kan gøre for dine tænder.

Du kommer ikke uden om at skulle have lavet noget ved tandlægen i løbet af dit liv. Men der kan være forskel på, hvad ting koster. Se blot denne prisliste, som indikerer, hvad ting cirka koster hos en dansk tandlæge. Der er som du kan se forskel på få implantater og arbejde med hele broer. Og den gode nyhed er her, at mange af os slet ikke får brug for de helt store indgreb, hvis vi blot passer godt på tænderne. Følg blot disse råd, så er du godt på vej mod gode børstevaner.

Børst 2 x 2

2 minutter, 2 gange om dagen. Det er let at huske, og det er noget af det vigtigste. Kontinuerlighed er nemlig det, der gør hele forskellen, hvis du vil holde dine tænder sunde.

Vi anbefaler, at du børster om morgenen, når du er færdig med din morgenmad, samt om aftenen, når du har spist de sidste ting. Da mange desuden får en snack nær sengetid, så børst gerne tænderne som dagens sidste aktiviteter den pågældende dag.

Brug tandpasta med fluor – og skyl ikke efter

Når du børster dine tænder de her to gange dagligt, så gør det altid med tandpasta, der indeholder fluor. Det er tandpastaens fluor, som har den beskyttende effekt på tænderne. Derfor skal du være forsigtig med at erstatte de kendte mærker med fancy veganer modeller eller andre ubekendte.

Når du har børstet dine tænder, så undgå desuden at skylle munden i vand. Det skyller nemlig alt fluor væk, og det vil her være en fordel, at det forbliver i munden på tænderne, som det kan styrke.

Husk tandtråd

Det er ikke alle, der er fan af tandtråd. Men faktum er, at det gør en forskel. Tandbørster er gode, men de kan ikke komme ind overalt. Det kan tandtråden dog langt bedre, hvormed skidtet kommer ud.

Mangler du en god tandlæge, så besøg gerne Teamtand. Du kan finde praktisk information omkring klinikken her, og du kan booke direkte online. 

Author

Comments are closed.