Du har fortjent en sund graviditet, og det kan du heldigvis selv hjælpe godt på vej. Vi har derfor her samlet 10 tips til en sund graviditet.

Husk mellemmåltider

Det er en god idé at proviantere med nogle sunde snacks i løbet af dagen, f.eks. mandler og rosiner, en yoghurt med mysli og rugkiks. Det hjælper også med at holde dig væk fra de dyre snacks i Lagkagehuset i løbet af dagen, og det bidrager også til at minimere din kvalme.

Tag en middagslur

Du har brug for ekstra energi og styrke til dig og dit barn, så det er helt i orden lige at tage en morfar på sofaen i ny og næ. Det er især en god idé, hvis du døjer med hævede fødder og ben sidst på dagen.

Skær ned på kaffen

Sundhedsstyrelsens anbefaling er på op til tre kopper kaffe om dagen, men hvis du kan nøjes med én kop, vil det selvfølgelig være gavnligt. Koffeinen påvirker nemlig dit barn på samme måde, som de påvirker dig, bare stærkere. Det skal dog lige nævnes, at kaffe absolut ikke skader dit barn.

Drik vand, vand og vand

Det er kun endnu mere vigtigt at få de to liter vand ned, når du er gravid. Det kan være svært. Du kan dog prøve at stille en liter vand i køleskabet om morgenen og så drikke den i løbet af formiddagen. Det samme gentager du så efter frokost, og så har du faktisk fået dine to liter!

Dyrk motion

Motion er godt, også for dig, der slæber rundt på en masse ekstra kilo. Det kan derfor være en god idé at lave et morgenritual med at dyrke den motion, der nu passer dig bedst, et par gange om ugen. Det handler bare om at få dig rørt, uanset om det er gåture, sport eller yoga.

Kom graviditetsgener til livs

Der er flere gener, der kan vises sig i løbet af din graviditet, blandt dem er kvalme og opkast nogle af de mest hyppige. Det er dog ikke gener, som du bare skal leve med. Akupunktur til gravide har faktisk vist sig at være yderst effektivt til at komme flere graviditetsgener til livs, bl.a. også kvalme, smerter, hovedpine, søvnløshed, ødemer og mange flere gener.

Bed om hjælp

Der er ingen grund til at du skal klare det hele selv. Du bærer i forvejen rundt på en del ekstra kilo, så husk at bed om hjælp, når du har brug for det. Din mand/kæreste vil helt sikkert gerne hjælpe dig med at bære de tunge indkøb og fyldte opvaskekurve.

Skru ned for ambitionerne

Nogle gravide har svært ved at sidde stille og forholde sig i ro, men det er faktisk vigtigt, at du skruer ned for ambitionerne og husker at slappe af. Din gravide krop har nemlig brug for ro, og når baby kommer, vil du hurtigt lægge mærke til, at du ikke har samme tid tilgængelig, som du havde før. Jo hurtigere du lærer det, jo bedre.

Få masser af frisk luft

Frisk luft er en god kur mod det meste – og det er faktisk uanset om du er stiv i kroppen efter at have siddet ned det meste af dagen, har kvalme eller kriller i benene. Det er bare med at komme i tøjet og komme ud i naturen. Det kan virke banalt, men det virker rent faktisk – og du kommer helt sikkert hjem i bedre humør.

Gå til fødselsforberedelse

Et fødselsforberedelseskursus kan være en lærerig måde at forberede sig på fødslen på. Der findes mange forskellige typer, men på de fleste kurser vil du lære vejrtræknings- og afspændingsøvelser, træne og taler om en forestående fødsel. Hvis du ikke vil det, kan vi anbefale at gå til yoga. Her lærer du også at koble af og forberede dig.

Comments are closed.