Stress

Der kan være rigtig mange forskellige årsager til, at man mister sin sexlyst. Det gælder både for kvinder og for mænd. Men stress er en stor synder når der kommer til nedsat sex-lyst. At man føler sig stresset giver mindre overskud, og sex er ikke noget man gider at prøve at overskue. Derfor bliver det nedprioriteret. Stressen kan forårsages for mange opgaver på arbejdet, eller for mange problemer på hjemmefronten. Hvis du ser et mønster i ikke at kunne overskud din partner, og alt det det tilhører, så er det måske en god ide at søge hjem. Det kan du gøre via Ekspert Meta kognitiv terapi Hillerød. Her kan du få hjælp både til stress og angst, og redskaber til at få mere sex-lyst. 

Dårlig kommunikation

En anden stor synder til nedsat sex-lyst, kan være fordi i er dårlige til at kommunikere. Især for kvinder, betyder det meget, hvis man føler at der er kommet afstand i forholdet. Der kan være forskellige årsager til at kommunikationen er dårlig. Det kan være at der er opstået problemer med kommunikationen bogstavelig talt, som skænderi, tillidsproblemer, som for eksempel utroskab, forræderi mm. For nogen kan det ende i et split, mens andre kan redde trådene ud selv, og andre sige hjælp hos en par-rådgiver. 

Alkohol 

Drikker en partner, så kan det også nedsætte sex-lysten, hvis altså er ovre i alkoholisme og i for meget alkohol. For meget alkohol gør en træt, nedsætter sexlysten, man er generelt usexet for sin partner. Har man problemer med alkolhol, skal man søge hjem hos et misbrugscenter. 

For lidt søvn

At man ikke får nok søvn, kan også nedsætte ens sex-lyst. Når man er træt, er man uoplagt til noget hanky-panky i soveværelset i frækt undertøj, og det sætter en stop for det intime imellem to mennesker. Få fokus på din søvnrytme, prøv mindfullness, og få styr på tankerne inden sengetid, så du kan få den mængde søvn du har brug for. 

Børn 

Børn er også en stor synder til at man får for lidt sex og intimitet med hinanden. Mange kvinder går hen og får en nedsat sex-lyst naturligt, fordi kroppen nu er færdig med at producere børn. Børn kan dog være årsagen til, at man ikke har tid, og ej heller overskud, til at gøre det frække hver aften, som man måske plejede. Måske man sammensover, det vil sige, at børnene sover i sengen sammen med forældrene, som betyder at sexen er udelukket i sengen. En ide kan være, at man sexer på andre tider af døgnet, eventuelt imens barnet sover, eller er i institution. Kun fantasien sætter sine grænser i forhold til hvor man kan have sex henne. 

Medicin

Noget medicin kan også gå ind og påvirke ens sex-lyst. Antidepressive medicin, blodtrykspiller samt P-piller er nogen af dem, som kan nedsætte ens sex-lyst. Så du tror at det har en påvirkning hos dig, så kontakt lægen, og fortæl ham/hende om dine bekymringer, hvortil du måske kan få nogle andre p-piller, eller blive sat ned i doser af anden medicin.  

Comments are closed.