Vi bruger omtrent otte timer i døgnet i drømmeland. Her er sengen afgørende for den gode søvn. Og god søvn er alfa og omega i en hektisk hverdag med mange beslutninger og gøremål. Derfor kan det være fantastisk godt givet ud at gøre sit forarbejde grundigt, når det er tid til at finde en ny seng. Læs med her og lær, hvad du bør kigge efter. 

Hvilken type seng skal jeg vælge? 

Hvad forventer du af en god seng? Før du starter jagten på den helt rigtige seng, kan det være en god ide at danne sig et effektivt overblik. 

En måde at gøre dette på, er ved kort og godt at skrive dine behov ned. Du kan eksempelvis spørge ind til: Størrelsen på sengen, fasthed og æstetisk udtryk. 

Hvor stor skal sengen være?

Din boligsituation bestemmer eksempelvis dine behov. Men du kan også opleve modstridende ønsker, hvis du eksempelvis drømmer om en stor seng, men det ikke passer ind i din rumfordeling. Hvis soveværelset er småt, er en stor kontinentalseng måske ikke den bedste løsning, men nærmere en 140×200 boxmadras. Her handler det om at finde den løsning, som har flest plusser. 

Alle har forskellige præferencer for størrelsen på en seng. Mens nogle nyder at ligge tæt, har andre brug for meget plads. Du kender bedst dine egne sovevaner. Men én ting er sikkert: Det er meget nemt at vende sig til en stor seng. 

Forskellig fasthed 

Sengens fasthed er et emne for sig. Nogle foretrækker sengen fast, mens andre gerne vil synke godt ned i madrassen. 

Valget kan være baseret på overvejelser om sundhed, men også på vane og hvad, der føles mest hjemligt. 

Samtidig risikerer du og din eventuelle partner at have forskellige præferencer i forhold til sengens fasthed. Her er det heldigvis hjælp at hente, for dygtige udbydere tilbyder senge med to forskellige fastheder. Så er alle glade. 

Sengens æstetik 

Sengens æstetiske udtryk er en helt anden diskussion. Der findes et væld af flotte senge med gavle, tekstiler og et væld af madrasser. 

Ja, et overblik er vigtigt, så du kan gå målrettet frem i den her jungle. 

Comments are closed.