Hvis I er på udkig efter en ny seng til jeres første hjem sammen, så kan det være, at I har stillet jer selv spørgsmålet om, hvor stor eller bred denne seng skal være.

Det kan ende med at være lidt af en svær beslutning, og der er naturligvis også prisforskel på de forskellige størrelser senge.

Lad os kigge på to gode spørgsmål at stille sig selv, så man træffer den rette beslutning.

Hvor stort er soveværelset?

Først og fremmest så er det godt at spørge sig selv, hvad der er plads til i soveværelset. Simpelthen gå praktisk til værks.

Er soveværelset meget lille, og skal der være plads til andre møbler, som for eksempel opbevaring og lignende, så kan det være en god ide at gå efter en seng, der skaber lidt mere gulvplads. Her kan størrelserne 140-160cm måske være det rette valg. 120cm bredde kan måske også gå, men bliver mange gang for smalt for de fleste par.

Det kommer naturligvis an på, hvem man er, og hvor tæt man kan lide at ligge om natten. Men en 120cm bred seng er måske ikke den fremtidssikrede løsning for de fleste.

Hvor mange skal der være plads til i sengen?

Det kan måske virke lidt som et dumt spørgsmål, når man er et par, der flytter sammen, men spørgsmålet kan faktisk være godt at stille sig selv.

For ønsker man et kæledyr, eller har man det allerede, som der skal være plads til i sengen, kan det være en god ting at tænke den med ind i beslutningen.

Det samme gælder, hvis man ønsker børn på et tidspunkt. Skal der være plads til børnene i sengen.

Det kan måske virke lidt voldsomt at tænke så langt frem, men en seng holder i mange år, og medmindre man gerne vil ud og investere i en ny, fordi man valgte en for lille størrelse til at starte med, så kan det nogle gange være en god ide at gå med en dobbeltseng i 180×200 cm fra start, selvom den måske ikke føles nødvendig med det samme.

Comments are closed.